zaterdag 25 augustus 2007

Zin om te bloggen (2)

Ja, zo gaat die zaterdagmiddag wel om. Eigenlijk alleen maar wat gesurfd en uitgeprobeerd. Daardoor heb ik uiteindelijk nog niets geblogd over de ideetjes die ik nog had. Maar goed die komen dan nog wel.
Toch wel een productieve middag geweest.
Ik heb me een beetje laten leiden door de vraag, die ik deze week kreeg of ik niet eens wilde nadenken over het opzetten van een leercommunity op het intranet van ROC Eindhoven. Daar hoort dus ook een overzicht van relevante websites bij. Via het berichtje van Wilfred Rubens over zijn Top Tien Tools ben ik bij ´del.icio.us´ uitgekomen. Daar kun je je eigen lijst van favoriete websites en links aanmaken.  En dus een account aangemaakt, wat knoppen in mijn knoppenbalk ge├Čnstalleerd en maar eens begonnen.
Via wat surfen uitgekomen bij SlideShare, een soort van Flickr of YouTube maar dan voor presentaties. Geweldig! Meteen al een hoop inspiraties op kunnen doen.

(Reflectievraag: zou ik me nu een beetje moeten schamen dat ik hier niet eerder bij uitgekomen ben?)

Naar aanleiding van dat berichtje van de Trendwatcher ook eens naar een andere test (Personal DNA) gekeken en uitgeprobeerd natuurlijk. Het resultaat is een kubus of 'streepjescode' met daarin een karakterisering van je eigenschappen. In het rapportje, dat er bij komt, staat uitgebreid beschreven wat voor iemand je bent. Je krijgt zelfs wat tips waar je aan zou kunnen werken. Het rapportje laat ik even achterwege (ik wil veel delen met de hele wereld maar niet alles). Maar de plaatjes zijn wel leuk.

Nou zou ik best wel willen weten, hoe dat in elkaar zit, maar dat is logisch, want ik blijk een 'considerate analyst' te zijn.
Een 'analyst' lijkt me helder, mwaar wat bedoelen ze nou met 'considerate'? Nou daar hebben we dan weer Interglot voor (alleen dat vervelende schermpje, dat elke keer naar boven komt, hoe kom je daar van af?), met een aardige uitleg voor deze term. Daar kan ik me op deze zaterdagmiddag wel in vinden...

1 opmerking:

 1. Reflectievraag:
  zou ik me nu een beetje moeten schamen dat ik hier niet eerder bij uitgekomen ben?)
  Antwoord:
  Je moet je niet zo snel eergens voor schamen. Een mens kan nu eenmaal niet alles volgen! Maar als je een keer de moeite neemt om via mijn weblog te zoeken op het woord slideshare zul je zien dat ik er een aantal keer over geschreven heb, zie: http://tinyurl.com/37d4cf
  Ook mooi dat je Del.icio.us ontdekt hebt!
  Als je dat op een goede manier vult kun je (en vele anderen met jou) daar heel veel aan hebben!
  Ga je je del.icio.us verzameling ook delen met ons?

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties zijn welkom