zaterdag 9 februari 2008

Nieuw wiskundeportaal vraagt om taalkundige...

Een berichtje in 'Modulair' een tijdschrift van de OU zette me op het spoor van de Nationale Kennisbank Basisvaardigheden Wiskunde. Het gaat om een project van een aantal universiteiten, waaronder de Open Universiteit.

Het project heeft tot doel om de aansluiting op vervolgopleidingen op het gebied van de wiskunde te verbeteren. In een uitgebreid eindrapport worden de context en de uitvoering van het project beschreven. Er komen verschillende good practices naar voren, waaronder het ´Wisbase´van een samenwerkingsverband van wiskundedocenten.
Er is verder een wiki en er wordt een portaal ingericht waar materiaal kan worden uitgewisseld dat vervolgens vrij te is gebruiken in het voortgezet onderwijs of door studenten, die in de aanloop van het vervolgonderwijs hun wiskundekennis nog moeten bijspijkeren. Op het portaal, www.wizmo.nl (en natuurlijk geen 'wimzo', met dank aan Globe voor zijn reactie), al een hele hoop te vinden, al is het momenteel nog een betaversie.
Dat bleek overigens wel, toen ik een account wilde aanvragen. Niet alleen bleek dat onmogelijk (je komt iedere keer weer terug op de registratiepagina, als je probeert in te loggen of je wachtwoord opvraagd, blijkt, dat je na herhaalde pogingen nog steeds onbekend bent), ook is duidelijk, dat de wiskundigen nou niet zo'n geweldige talenknobbel hebben. Alleen al op het 'Registratie Formulier' (Nederlands) word je in het Engels gevraagd om je gegevens, maar staat er een Duitse uitleg onder de de velden...Wizmo

2 opmerkingen:

  1. Grappig hoor, maar de link naar http://www.wimzo.nl/ zal dan toch wel http://www.wizmo.nl/ moeten zijn. Zo'n naam is al te moeilijk dat is wel duidelijk...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Altijd goed om te signaleren Jef, let je zelf ook een beetje op slordigheidjes? In dit bericht: 'als je probeert in te loggen of je wachtwoord opvraagd' en 'blijk je na herhaalde pogingen nog steeds onbekend bent'. Geeft niks in de haast maar staat in zo'n correctief memootje wel vreemd.

    Overigens klopt het inderdaad van die talendeuk: zelfs 'registratie formulier' is fout: correct is registratieformulier - losgeschreven heet dat bij taalkundigen de Engelse ziekte (omdat die Angelsaksen wel alles los schrijven).

    Blijf doorgaan voor 'de goede zaak'. Groet, Toon

    BeantwoordenVerwijderen

Reacties zijn welkom