zondag 18 mei 2008

Er even tussenuit hoeft niet duur te zijn...

Blijkbaar mag je als blogger best naar Sicilië op vakantie of gewoon even in de zon zitten.
Ik ga elk jaar met een clubje mensen op Tweede Pinksterdag wandelen in de Eifel. De Eifel is geologisch een heel interessant gebied, met oude vulkanen en kalkrijke gebieden. Dat resulteert in een gevarieerde flora met heel aparte planten, die je eigenlijk nergens anders tegenkomt, zoals Bolletjeskers of Bosparelzaad en uiteraard veel orchideeën (noot: ik ben nog niet bij met alle namen, en deze orchideeën komen niet allemaal uit de Eifel!). In bepaalde gebieden kom je op een gunstig moment wel 10 verschillende soorten op één flinke wandeling tegen. Inmiddels heb ik al een hele verzameling foto's van wilde planten, waarvan hier een impressie

Pict0385Behalve een aangenaam gezelschap, een lekkere wandeltocht en veel plantjes is het aardige van zo'n tocht, dat je af en toe in de meest vreemde uithoeken terecht komt. Het lijkt wel, of de grote wereld daar nog niet echt doorgedrongen is, of misschien beter gezegd, een beetje aan het uitsterven is. Er woedt in de kleinere dorpjes een strijd tegen de grote leegloop. Voor de middenstand is het een gevecht om te overleven. En wat doe je dus als de omzet van je hotelletje maar net voldoende is om de kosten te dekken en je je dus geen dure advertenties kunt veroorloven om wat meer gasten te lokken? Dan grijp je de kans om reclame te maken bij elke buitenlander die een pilsje komt pakken. En natuurlijk bied je alles aan tegen een speciaal tarief! Dat hebben we geweten.

Pict0386 Betaal je op de Grote Markt in Brussel bijna € 16 voor 4 kopjes cappuccino (en nog lauw ook), voor dat zelfde bedrag kun je daar een paar pilsjes pakken, kun je ruim eten, krijg je er nog een stuk gebak en een borreltje erbij en mag je de koffiepot leegdrinken. En dan heb je een deel van deel van de rekening van een ander betaald (de chauffeurs worden vrijgehouden, die dag) en heb je de fooi naar boven afgerond. Natuurlijk, het is geen 4-sterren, maar wie daar niet om maalt kan voor iets meer dan € 100 met het hele gezin een paar dagen terecht in gasthaus Stabel in Esche.
Voor wie iets meer wilt dan in de zon zitten maar nou ook weer niet naar Sicilië wil...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reacties zijn welkom