dinsdag 15 juli 2008

Even wat blogs wegwerken

Zo met de vakantie voor de deur wordt het onderwijsland wat rustiger. Hoewel ik nog druk bezig ben met het afronden van een paar flinke opdrachten beginnen bij mij de vakantiekriebels langzaam op te komen. Ik heb nog een paar dagen de tijd om ook nog wat andere zaken weg te werken zoals mijn behoorlijk achterstand het bijlezen van alle blogs waarop ik ben geabonneerd.
Ik daarbij ga op dit moment nog een beetje selectief te werk. Bepaalde onderwerpen boeien me momenteel extra omdat ik in september een presentatie ga houden over de invloed van ICT op het onderwijs (had je een ander onderwerp verwacht?), de desbetreffende berichten markeer ik even met een ster om ze later nog eens uitgebreider door te lezen en de links te volgen.

In elk geval kwam ik in de waslijst een paar nuttige dingen tegen: Willem Karssenberg vermeldde een boek (Megatrends Nederland) waarin ook Coen Free een bijdrage had geleverd. Inmiddels besteld!
Een andere gouden tip vond ik bij Margreet van de Berg: http://lifehacking.nl/wp-content/uploads/Lifehacking-web.pdf van Martijn Aslander, Frank Meeuwsen, Taco Oosterkamp, Sanne Roemen. Al tijdens het doorbladeren vond ik alweer wat tips die mijn digitale leven sterk kunnen veraangenamen.

2 opmerkingen:

 1. Het ebook van Lifehacking.nl is inderdaad erg handig als je veel met ICT werkt. Iets dergelijks zou ik ook willen zien voor het gebruik van ICT, maar dan voor een onderwijscontext. Dus hoe kan je leren makkelijker (en leuker) maken doormiddel van ICT en al zijn facetten (web2.0, mobile enz). Een ding kan ik je wel vertellen; dat onderwerp komt nog wel in de schijnwerpers van Lifehacking.nl. Ik heb daar al contact over gehad met Martijn Aslander en wil daar aan bijdragen in de nabije toekomst.

  Op het moment ben ik aan het afstuderen over de invloed en inzet van nieuwe media/ict in het onderwijs, dus ik ben wel benieuwd als je nog meer interessante dingen tegekomt. Je staat in mijn RSS-reader. :-)

  Het boek dat Willem bespreekt is inderdaad de moeite waard. Hij ligt ook bij mij op school. Alleen bevat die niet de onderwijseditie en kan ik die ook niet vinden op oa bol.com. Waar heb jij deze uitgave besteld? Via het mailadres die op de pagina staat waar Willem naar linkte? Ik ben ook geinteresseerd in dit boek, omdat het mij veel onderbouwing geeft voor mijn afstuderen.

  Oh ja. als je nieuwsgierig bent.. ik studeer Communication and Multimedia Design in Leeuwarden. Een deel van mijn studiegenoten zijn erg betrokken bij activiteiten van Lifehacking.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je zou het niet zeggen in tweepuntnuls, maar ... wat is de wererld klein. Ook ik liet me door Margreet en Willem tippen!

  Veel leesgenot in een prettige vakantie!

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties zijn welkom