donderdag 25 september 2008

Een ei gelegd

Het is een zware bevalling geweest, maar eindelijk is mijn ei gelegd. Op het Minisymposium van M&I/Partners van aanstaande maandag ga ik een presentatie geven over Onderwijs & ICT. In een paar eerdere berichten heb ik al een paar tipjes van de sluier opgetild.
Natuurlijk heb ik me laten inspireren door tal van andere mensen die ook denken, praten, schrijven over de grenzeloze mogelijkheden, die ICT biedt, maar vooral hun eigen beschouwingen delen met de rest van de wereld. Presentaties, waar ik wat aan heb gehad, zijn die onder meer van Wilfred Rubens en José Bours, Willem Karssenberg, Michael van de Wetering (CTO Kennisnet) en nog vele andere, meer anonieme mensen. Waarvoor mijn oprechte dank.

Toch zal mijn presentatie een andere invalshoek hebben (en dat is dan ook waarschijnlijk de reden dat het wat langer duurde). Waar met name de eerste twee kijken naar het effect van web 2.0 (en veel meer) op het leren, en Michael ingaat op 'the long tail', wil ik met name kijken naar de implementatiekant van ICT in het onderwijs in het onderwijs. Nou heb ik maar een half uurtje, dus meer dan aantippen zal me niet gaan lukken. Kern van het verhaal is in elk geval dat er veel meer aandacht moet zijn voor een integrale benadering van onderwijsvernieuwing en toepassing van ICT. De presentatie zelf zet ik later nog ergens neer.

Nog een ander aspect wat ik niet onder stoelen of banken wil steken is mijn verwondering over alle nieuwigheden, die er steeds maar weer bijkomen. Zo maakt Wilfred een terloopse opmerking over Animoto. Ik ben geen gadgetsman, ik heb gewoon geen zin om allerlei nieuwe dingen uit te zoeken (dus ook wel een beetje een 'lurker'). Maar dit moest ik toch ook een keertje proberen, net zoals ik onlangs ook wat moest freubelen met Picasa. Dit biedt weer perspectief!

3 opmerkingen:

 1. Ik ben blij dat ik dat life mag meemaken, luisteren en kijken naar het gelegde ei :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Door je titel werd ik naar je blog getrokken. Je verhaal doet me een beetje denken aan een collega van mij die op een dag helemaal flabbawocky op school kwam met de mededeling dat zijn papegaai Harry had een ei gelegd. Harry bleek Harriet. Waardoor ik mij nu afvraag: moet jij die gendertest niet nog eens over doen???

  En als je daarvan bekomen bent: vergeet je de docenten niet bij je verhaal.... Integrale benadering ok, maar a.u.b. niet alleen bedacht vanachter een bureau! En graag ook wat meer tijd voor docenten om een en ander te implementeren en met elkaar uit te werken. Want op de werkvloer ziet de wereld er heel anders uit dan op een verdieping met beleidsmedewerkers, weet ik uit ervaring nu ik weer op de werkvloer sta.

  Succes met je ei!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat was ik dus hierboven, er ging iets mis met het invullen van de gegevens.

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties zijn welkom