zaterdag 10 januari 2009

Video downloaden ... toch even nadenken hoe

Ik heb het al vaker aangegeven: ik ben niet zo'n tooltjesjager. Ik vind het fenomeen van web2.0 ongelooflijk boeiend maar ben zelf vooral een volger. Dat levert wel eens probleempje op.

Binnenkort moet ik een workshop verzorgen waarvoor ik graag een filmpje wil laten zien, waarvan ik weet dat het op Youtube staat. Nou wordt er door Jan en alleman gewaarschuwd: ga er niet van uit dat je ter plekke dat filmpje via internet kunt laten zien: op je eigen pc zetten dus!
Omdat ik dat soort dingen (het 'wat') wel in mijn hoofd heb maar als 'tooltjes-leek' kost het me vervolgens wel veel meer moeite dan verwacht om dat dan ook gerealiseerd te krijgen. Op YouTube is er namelijk (althans door mij) nergens een downloadknopje te vinden om zo'n filmpje dan ook op mijn eigen pc te parkeren.

Daar hebben we Google voor. Na een korte zoektocht kwam ak snel op een overzichtspagina van TVJoost terecht. Een site om de gaten te houden. En via de beschrijvingen kon ik het filmpje met VideoDL binnenkrijgen. Om het filmpje te kunnen laten zien, moest ik nog de Wimpy FLV Player downloaden en installeren.

Het werkt allemaal perfect! Hiermee ben ik weer drie keer in mijn 'volger'-strategie bevestigd. Je hoeft het allemaal zelf niet uit te zoeken, er is een gigantische community die het ongelooflijk leuk vindt om dat te doen, waarvoor mijn oprechte dank! Sterker nog, je hoeft zelf allemaal niet eens te weten, het is ook nog eens allemaal te vinden! En als derde: het blijft me fascineren hoe dit web2.0-fenomeen functioneert.

7 opmerkingen:

 1. Hoi Jef,

  Ik gebruik hier Keep VID! voor: www.keepvid.com. Werkt ook goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dag Jeff, mocht je Firefox gebruiken kijk dan even op: http://www.downloadhelper.net/

  Je vind dan: DownloadHelper is also a free Firefox extension for downloading and converting videos from many sites with minimum effort.

  Hiermee kun je zo ongeveer alles wat zich in de browser afspeelt ook downloaden.

  Verder dan nog even 'Super' ophalen, waarmee je vervolgens dat gedownloade bestand kan omzetten naar ongeveer elk gewenst formaat: SUPER © "The Encoder" is the fastest and simplest tool to encode full length movies to any other format without any time or function limitation.
  NO trial or evaluation version of SUPER © but one unique Free to download and Free to use fully working version.

  http://www.erightsoft.com/SUPER.html

  (freeware, iets heel anders als open source, dus)

  groeten, peter

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gewoon de youtube downloader http://youtubedownload.altervista.org/ downloaden, werkt als een tierelier, maar daar zat je niet op te wachten want je hebt de oplossing al gevonden. Ik vind het nooit een probleem om het filmpje te downloaden maar om het vervolgens lekker werkend in je presentatie te krijgen zonder vreemde foutmeldingen of erger dat het thuis wel maar tijdens de presentatie niet werkt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Jeff,

  Blij dat het artikel je geholpen heeft!

  groet!

  Joost (tvjoost.nl)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hallo Jef,

  Persoonlijk gebruik ik al een tijdje www.keepvid.com om filmpjes te downloaden. Werkt voor mij perfect.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Collega,

  Realplayer (nieuwste versie) biedt deze mogelijkheid in Internet Explorer. Met de muis over de video en er verschijnt een download knop...

  Groet

  Willem Kossen

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Nog 2 handige manieren:

  Manier 1: http://www.antoinevandinter.nl/weblog/?p=957

  Manier 2: http://www.antoinevandinter.nl/weblog/?p=988

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties zijn welkom