zondag 23 oktober 2011

Voorbereiden op de Onderwijsdagen


Over een week of twee is het alweer zover, dan barsten de Onderwijsdagen weer los. Een 'must' voor al diegenen die zich bezighouden met Onderwijs en ICT.
In antwoord op de vraag van Karin van alweer even geleden heb ik voor mezelf ook eens op een rijtje gezet, wat ik allemaal moet doen om goed voorbereid te zijn op alles wat er komen gaat. Een overzicht...

 • Eerst maar eens een idee aanleveren voor een presentatie.
  De meeste conferenties vragen al heel lang van te voren om presentatie-ideeën. Meestal moet dat zo lang van te voren worden aangemeld, dat je op dat moment nog helemaal geen idee hebt. En als je al een idee hebt, moet je nog maar afwachten of dat idee een half jaar later nog net zo goed is.
  Dit jaar deed zich een mooie gelegenheid voor: Het Hoornbeeck College gaat als eerste roc aan de slag met de onderwijslogistiek module van Eduarte. Dat is nog eens 'the proof of the pudding', zowel voor de instelling als voor de leverancier. Het voorstel is ingediend en gehonoreerd! 
 • Aanmelden en programma bekijken
  Ook dit jaar weer een hele uitdaging om uit de vele keynotes en presentaties de highlights er uit te halen. Gelukkig biedt de website de mogelijkheid je eigen programma samen te stellen.
 • De discussies op LinkedIn een beetje bijhouden
  Op LinkedIn is er een speciale groep 'dé Onderwijsdagen 2011' ingericht, waar je lid van kunt worden. Dat biedt al een aardig overzicht over relevante thema's. Ook een mooie plek voor presentatoren om de eigen presentatie al een beetje in te leiden. 
 • Technische voorbereiding
  Misschien niet het eerste waar de meesten aan denken. Voor een hoop mensen toch even de vraag of er draadloos internet is, en zo ja, hoe je daar gebruik van kunt maken. Anders valt er weinig te bloggen en te twitteren.
  Op de website is er in elk geval niets over te vinden. Wel is er een app beschikbaar die je kunt downloaden. Daar staat het hele programma in. Mooi. Maar wacht even, daar kan ik mijn eigen programma niet in aangeven. Da's niet handig.
  In de app staat vermeld, dat er Wifi is en dat je via EduRoam gebruik kunt maken van de toegang tot internet. Er zullen ook gastaccounts beschikbaar zijn voor mensen die niet over een EduRoam-account beschikken.
  Wat me leuk lijkt is de FriendFinder in de app. Nog wel even uitzoeken hoe dat werkt...
 • Presentatie maken
  Dat moet de komende dagen gaan gebeuren. De eerste ideeën zijn er al, in elk geval wordt het een interessant verhaal rondom de 'lessons learned'  voor alle gebruikers van Eduarte én iedereen die nadenkt over onderwijslogistiek in het MBO of HO!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reacties zijn welkom