vrijdag 24 augustus 2012

Als water uit de kraan: diner pensant over de cloud.

'Als water uit de kraan' is de titel van een bijeenkomst over cloudoplossingen die M&I/Partners organiseert voor vertegenwoordigers van onderwijsinstellingen op 19 september in het Klooster in Amersfoort. Dit gebeurt aan de vooravond van de 26ste saMBO~ICT conferentie op 20 september in het Kontakt de Kontinenten in Soesterberg.

Er is veel te zeggen voor ICT 'als water uit de kraan'. ICT zou moeten werken als een nutsvoorziening. Kraan open, en het water komt eruit - zo simpel. Met de mogelijkheden om applicaties ‘als dienst’ af te nemen, om hele serverparken ‘in the cloud’ te zetten om snel extra opslag- en servercapaciteit bij te huren, lijkt ook voor onderwijsinstellingen die situatie steeds dichterbij te komen.
De praktijk blijkt weerbarstiger. Beveiliging van gegevens, een beperkte garantie op continuïteit, een flexibiliteit die tegen valt. Het valt niet mee om de potentiële voordelen ook werkelijk te realiseren.

De bijeenkomst heeft de vorm van een een diner pensant. Tussen de gangen door praten enkele ervaringsdeskundigen u bij over ontwikkelingen, mogelijke valkuilen én acties om die valkuilen te vermijden. Tijdens elke gang nodigen wij de deelnemers uit om ervaringen uit te wisselen, maar ook om vragen aan elkaar en de sprekers te formuleren.

Meer weten of aanmelden? Dat kan hier. Er is nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reacties zijn welkom