donderdag 1 november 2007

Aan alles komt een einde...

Ook voor deze innovatieadviseur blijkt de wereld groter zijn dan de onderwijswereld. Inmiddels is duidelijk dat ik op 1 januari aanstaande de overstap ga maken naar een adviesbureau waar ik me als senioradviseur zal gaan bezig houden met onder andere (hoe kan het ook anders) onderwijs en ICT.
(Omdat ik het met het bedrijf verder nog geen afspraken heb gemaakt over het bloggen laat ik de naam hier nog maar even achterwege, ingewijden weten het inmiddels).

Dat betekent natuurlijk voor mij persoonlijk een hele hoop. Laat ik er niet omheen draaien, als een 'omhooggevallen' docent heb ik buiten het onderwijs nog best een hoop te leren. Maar dat maakt het juist zo spannend. Het doet me in elk geval denken aan het boekje van Peter Vonk: "Neem nooit competente mensen aan (...) ". Natuurlijk, die hebben niks te leren, hebben dus geen uitdaging.

Het betekent ook afscheid nemen. Als ik me bedenk met hoeveel mensen ik de afgelopen jaren kennis heb gemaakt, gesproken en gewerkt heb, gemopperd heb op de grote boze buitenwereld, maar ook plezier heb gehad, en vooral: van geleerd heb. Dat moeten er toch zeker een paar honderd zijn geweest. Een beetje weemoed voel ik dan ook wel.
Maar van de andere kant, de wereld is klein en plat. We komen elkaar ongetwijfeld weer tegen. En daarnaast komen er ook weer een hele hoop nieuwe mensen bij!

Wat het betekent voor mijn weblog? Wie zal het zeggen. Het is leuk om te doen maar moet wel relevant zijn. Zolang ik kan blijf ik de onderwijsontwikkelingen volgen en becommentariƫren. En wie weet zet ik er eentje naast: 'adviseurvoorovermorgen'. In elk geval in die hoek ook eens wat rss'jes gaan zoeken...

6 opmerkingen:

 1. Nou ja Jef, je verrast me volkomen!
  Maar natuurlijk gefeliciteerd, en waarom niet als titel gekozen:
  "Voor alles is er een nieuw begin"
  Denk vooruit, dus niet aan wat je achterlaat, maar wat je tegemoet treedt!

  Maar uh... hoef je nu niet meer naar Amerika?
  Want in dat geval... Of wordt het Kennisnet?
  Ik ben zoooo nieuwsgierig en gun het je van harte!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hartelijk gefeliciteerd, Jef. Daar kijk ik ook van op. Ben benieuwd waar je naar toe gaat. Veel succes in elk geval. En blijven bloggen, svp. En als je je LinkedIn profiel, bijwerkt, heb ik meteen je nieuwe mailadres.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Succes in je nieuwe baan! Ben benieuwd wie er allerlei karren gaat trekken zols "flexibel-leren" etc.!
  Anyway: Nieuwe uitdagingen helpen om jezelf weer te overstijgen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jef,
  ik wist het ... maar nogmaals succes! Je bent het waard!

  Groet,
  Jan

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Beste Jef,

  Leuk om te horen dat je ook de wereld van de consultancy gaat betreden. Van harte gefeliciteerd met deze nieuwe uitdaging. Voor zover ik me onze aangename samenwerking binnen de MIM herinner, wilde je nog wel een keer promoveren. Is die ambitie er nog steeds? Misschien biedt M&I die ruimte wel. Ik hoop je spoedig weer ergens in het land te treffen.

  Groeten,

  Edvard Houtkoop

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jef, dan worden we concullega's. Het lijkt me wel iets voor je. Waar ga je naar toe? Veel succes!

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties zijn welkom