woensdag 13 augustus 2008

Nieuw begin

Zo is het vakantie, zo is-t-ie weer voorbij. Ik ben benieuwd naar wat het komend jaar in petto heeft. In elk geval gaan we (en 'we' is dan M&I/Partners met collega's van VKA en TG) aan de slag met de simulatie workshops rondom Flexibel Leren. Dat wordt een boeiend en spannend traject.

Verder ben ik druk bezig met het voorbereiden van een presentatie rondom ICT in het onderwijs. Daarin zal in elk geval een aantal trends de revue passeren om op basis daarvan een blik in de toekomst te kunnen werpen. En dat moet dan weer inzicht geven in de keuzen, die een onderwijsorganisatie vandaag moet maken om zich voor te bereiden op die toekomst. Geen gemakkelijke opgave al is het maar omdat die toekomst zich heel lastig laat voorspellen ('de toekomst is niet meer wat die geweest is'). Ik denk erover deze weblog mede als ontwikkelmedium te gebruiken...

En dan is er EduCause. Ook dit jaar doet zich weer de gelegenheid voor om me aan te sluiten bij een heel contigent Nederlanders die in Amerika gaat kijken hoe het verder moet of kan met het onderwijs. Zien we toch weer een hoop oude bekenden! En kan ik Willem wellicht nog een handje toesteken.

Verder zijn er natuurlijk de opdrachten op een aantal roc's waar ik druk mee bezig ben. Boeiende klussen op het snijvlak van onderwijsontwikkeling, flexibel onderwijs en ICT, kortom, werken aan het onderwijs van morgen en overmorgen.

4 opmerkingen:

 1. Bij deze ben je natuurlijk van harte uitgenodigd om te bloggen en je verhalen beschikbaar te stellen voor het Orlando weblog, ook al ga je niet met "ons" mee deze keer! Verheug me er al op je daar tegen te komen. Samen weer chicken wings eten in een local bar?
  Ben als trendmatcher natuurlijk ook zeer geïnteresseerd in de presentatie die jij over trends aan het voorbereiden bent. Waar en wanneer kan ik hem zien?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gezien mijn nieuwe rol komend schooljaar(onderwijs inhoud) en daarbij natuurlijk ICT ga ik je zeker actief volgen wie weet doe ik nog ideetjes op bij je.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoewel ik altijd een beetje terughoudend ben ten aanzien van reclame maken voor eigen parochie toch even een vermelding van de geplande presentatie tijdens het mini-symposium dat M&I organiseert op 29 september over ICT en onderwijsvernieuwing. Ook Ricardo Winter (CvB ROC vA) en Joke Snippe (CvB HS InHolland) zullen daar spreken.
  Zie http://www.mxi.nl/nieuws/index.asp?id=minisymposia&id1=26

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties zijn welkom