dinsdag 21 juli 2009

Overmorgen even geen onderwijs

Het is al even stil in deze hoek van de edublogosfeer. Er is de laatste tijd sprake van wat omstandigheden die het minder makkelijk maken om regelmatig nieuwe berichten te publiceren.

Op de eerste plaats is het druk. Er gaat best wat tijd zitten in reizen, plannen maken, dingen organiseren en allerlei andere zaken die het adviseurswerk leuk maken.
Ook heb ik mezelf de ambitie opgelegd om in oktober een halve marathon te lopen. En dat kost nogal wat uurtjes trainen. (Ik zit al aardig op schema: recent een recordafstand van 17,3 km volgemaakt.)
En verder heb ik na een hele tijd sparen eindelijk een nieuw fototoestel gekocht (een Canon EOS 500D). Dus als het even kan, ben ik er of op uit om foto's te maken of op mijn computer bezig om mijn fotoverzameling weer wat georganiseerd te krijgen. (Het gaat daarbij overigens niet zo zeer om het gewone organiseren, dat lukt prima met Picasa. Het gaat om het combineren van de database van het Botanisch Basisregister met mijn plantenfotoverzameling. En dat kost wat programmeerwerk in Access).

Maar er speelt nog wat. Je zou het een 'writers block' kunnen noemen. Was er een tijdje terug niet veel nodig om weer een nieuw verhaaltje op te laten borrelen, nu lijkt de inspiratie te ontbreken. En als ik al een idee heb,heb ik niet meteen tijd en blijkt iemand anders er al een berichtje over te hebben geschreven. En dus gaat het voor dat moment weer over.
Ik weet niet of andere bloggers er last van hebben en hoe die daar dan mee omgaan. In elk geval heb ik me voorgenomen om er geen 'blogstress' van te maken. Ik doe het gewoon even kalm aan. Komen er weer verhaaltjes, dan verschijnen ze hier. En zo niet, dan is er overmorgen maar even geen onderwijs...

3 opmerkingen:

 1. Ja Jef, writers block? Dacht het niet! Singularity! (Lees Ray Kurzweil's "Singularity is near" er op na.
  Bloggers zijn ijdeltuiten, streven naar exposure, erkenning. Twitter is dan dubieus: wel instant en frequent, maar zeer beknopt, mist diepgang.
  Ontlokte mij de brainwave: BLOGITO ERGO SUM.
  Trots op die vondst wilde ik dat de wereld laten weten ....
  Eh, ..... eerst even googlen: ruim 30.000 hits: met wat overlap ca 20.000 wezens die dit eerder bedachten en het WWW instuurden!

  Ik hoef niet meer? Ik doe niet meer mee? Singulariteit!

  Gr
  Jan

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @Jan: je reactie is voor mij een beetje vaag. Ik vond je ooit bij een presentatie in het ├ęchte donker een stuk helderder (;-).

  @Jef: natuurlijk hebben andere bloggers daar soms ook last van. Uit mijn herinnering kon ik er zo twee opdiepen en na even zoeken vond ik ook hun berichten hierover terug:

  http://www.gadgetsenonderwijs.nl/2008/09/tikkie-terug.html
  http://avliere.wordpress.com/2008/09/05/help-ik-kan-het-tempo-niet-bijhouden/

  Bloggen moet volgens mij nooit een must worden. Als je geen tijd hebt, of niet de behoefte voelt om iets te delen, dan wordt de frequentie van berichten toch gewoon even lager? Zie verder de reacties op bovenstaande blogberichten voor tips en andere bemoedigende woorden. Ik laat jouw blog gewoon in mijn feedreader staan en ik zie wel wanneer je weer gaat 'zenden'.

  Enne: succes met die halve marathon. Als warming up zou je misschien in september nog Tilburg Ten Miles (http://www.tilburgtenmiles.nl) kunnen overwegen. En als je dan bij mijn voordeur komt langsrennen (ik woon aan die looproute), dan zal ik je superhard aanmoedigen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel herkenbaar Jef.
  Ik heb het na iedere zomerstop. Dan denk ik: waarom zou ik de draad eigenlijk weer oppakken?
  Er zijn toch al genoeg anderen en vaak hebben die meer te melden dan ik!
  Misschien ben ik daarom deze keer wel niet echt gestopt;-)
  Maar laat je niet gekmaken en volg je gezonde verstand en ritme.
  En wat die halve marathon betreft: wat een moed! Succes ermee!
  @Jan,
  Ben het niet met je eens dat Twitter dubieus is. Merk dat ik daar vaker en sneller deel dan via een blogbericht. Misschien vindt jij dan op jouw beurt dat ik in mijn berichten te weinig diepgang heb... het zij zo.
  Ben het ook niet met je eens dat een blogger ijdel is en gedreven door exposure en erkenning.
  Ik geloof oprecht in delen van kennis en probeer daar via weblog en twitter aan bij te dragen.
  Zou je ook eens moeten proberen... ;-)
  Als je berichten maar authentiek zijn (darvoor hoeven ze echt niet uniek en origineel te zijn) krijg je de erkenning vaak vanzelf, bijvoorbeeld door de reacties die binnenkomen zoals nu bij Jef!

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties zijn welkom