donderdag 7 april 2011

CVI Managementconferentie - (1) Conference by the sea ... #cvimc

De CVI Managementconferentie 2011: Conference by the sea. Een conferentie in een nieuw concept. Elk ROC een eigen huis en een eigen programma van wat ze wilden delen met anderen. Ik was benieuwd hoe dat zou gaan uitpakken, of het voor herhaling vatbaar zou zijn. Het idee was ontstaan door gebrek aan een goed conferentiecentrum in Zeeland. Dan maar eens andersom geredeneerd: 'hoe ziet een conferentie er uit als we het in Domburg doen?' In elk geval zat de stemming er goed in, waren er 1100 mensen op af gekomen

Vaak hoor je wel eens het commentaar op onderwijsconferenties, dat de student als lijdend voorwerp veelal ontbreekt. De CVI- en saMBO~ICT vormen daar een positieve uitzondering. Daar worden studenten ingezet bij de catering, de wegwijzers, de jassen, de begin- en einddansjes, beveiliging, techniek, noem maar op.
Met als thema 'De docent als eigenaar van het onderwijsproces' zou je verwachten, dat die groep ook goed vertegenwoordigd zou zijn. Niet dus...
Ik ben braaf naar vijf van de zes presentatierondes geweest. Het vergt nog wat tijd om alle berichten daarover hier te verwerken. De komende dagen in wat achtereenvolgende afleveringen dan maar.

1 opmerking:

  1. Hanneke van Bleek7 april 2011 om 23:35

    Ben benieuwd naar alle verslagen. Goed nieuws: in ieder geval was de mbo docent van het jaar aanwezig met 4 x een presentatie in het huisje van #ROCNijmegen.

    BeantwoordenVerwijderen

Reacties zijn welkom