zondag 25 september 2011

Blogger vs Weblog: ik ben er uit...

Ik heb de knoop doorgehakt: Ik verhuis mijn blog van weblog naar blogger.
Opnieuw zijn er allerlei problemen bij weblog. Ik kom er gewoon niet meer in, weblog herkent mijn wachtwoord niet meer. Nu ik verschillende keren mijn wachtwoord heb aangepast en steeds dat berichtje krijg dat ik niet geautoriseerd ben, is voor mij de maat vol.

Maar ja, dat betekent wel wat. Een complete export en import (daarvoor zul je eerst moeten kunnen inloggen), is me nogal een klus. Daarom heb ik eens geprobeerd wat er gebeurt als ik mijn bericht opzoek op weblog, het kopieer en importeer in blogger. Vervolgens links aanpassen en eventueel plaatje downloaden en uploaden en hup, daar staat het hele verhaal. Dat ga ik geen 450 keer herhalen. Ik doe dat steeds als ik een bericht heb waarbij het zinvol is te verwijzen naar een eerder bericht. Zo heb ik dat met de laatste post ook gedaan. Eerst het verhaal geschreven over Joshua Foer. Vervolgens heb ik enkele relevante berichten, waarnaar ik wilde  verwijzen, van weblog naar blogger overgezet. Daarna het oorspronkelijke bericht afgemaakt. Kost wat extra werk, maar op die manier groeit mijn blogger archief ook wat sneller.

Verder heb ik ook de domeinnaam onderwijsvanovermorgen.nl geregistreerd en laten verwijzen naar onderwijsvanovermorgen.blogspot.com. Als ik nog een keer ga verhuizen, hoef ik alleen daar de verwijzing maar aan te passen.

Mocht je nog wat tips hebben over een complete migratie of over de opmaak: ik houd me aanbevolen op www.onderwijsvanovermorgen.nl!

2 opmerkingen:

  1. Als je wilt kun je antidateren bij Blogger zodat je je oude berichten op hun oorspronkelijke data herplaatst.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat me opvalt is dat je nieuwe domein wel werkt, maar als ik dan naar een bericht verandert de url niet mee. Dat zou je wel moeten willen in verband met dieplinken.
    Ik kan je eventueel uitleggen hoe dat moet...

    BeantwoordenVerwijderen

Reacties zijn welkom