maandag 10 november 2008

Gezichten achter de blogs

Het zal ongetwijfeld een van de meest populaire onderwerpen zijn van vandaag binnen de edublogwereld: het Edublogdiner 2008. Maar wat wil je? Dertig mensen met een passie voor onderwijs en een blijkbaar onbedwingbare behoefte om hun eigen verhaal, hun ervaring te presenteren via een weblog. En hoewel virtueel de degens nogal eens gekruist worden bleek daar niets van tijdens het etentje.
Eindelijk eens de gezichten achter de blogs. Gerard Dummer en Paul Laaper, nu dan toch eens kennisgemaakt met Jeroen van Beijnen. En die man met die bril, dat is natuurlijk John van Dongen. Maar ook veel nieuwe gezichten met nog verborgen verhalen, ongetwijfeld de moeite waard om eens op te zoeken. Een doorsnee van PO, VO, MBO en HBO, van mannen en vrouwen, van jong en oud, allemaal in één community. Maar tegelijkertijd individueel en onafhankelijk, zoals het hoort. Want toen bleek dat een sponsor voor het diner vriendelijk was bedankt en het aanbod was afgeslagen was de groep behoorlijk eensgezind (hoewel menig portemonnee blijkbaar toch even moest slikken).

Tijdens het diner werden vele ervaringen gedeeld. Zo moest ik bij het verhaal van René van der Burgt van de Avans Hogeschool denken aan de presentatie van University of Maryland Washington (op Educause). Daarin werd een succesverhaal verteld over de manier waarop blogs werden ingezet ter ondersteuning van het onderwijs. Het werkte daar als een olievlek.
René vertelde over de nieuwe marketingopleiding, Advanced Business Creation, waarbij web 2.0 niet alleen wordt gebruikt ter ondersteuning van het onderwijs maar zelfs deel uitmaakt van de opleiding én het opleidingsconcept. De blog die de studenten daar moeten opzetten en bijhouden, dient tegelijkertijd als promotiemedium voor de opleiding zelf en vervangt de standaard website van menig andere opleiding.
Het enige wat ik een beetje jammer vind, is dat René zelf geen blog bijhoudt over zijn eigen ervaringen als docent nieuwe media. Misschien dat hij op het volgende diner daarover goed nieuws heeft...

1 opmerking:

  1. Jammer dat ik er niet bij kon zijn! Ik had een examen op die tijd. Heb nog wel aan jullie gedacht. En ja, ik had al die bloggers ook wel eens in het echt willen ontmoeten. Ik wist trouwens niet dat John van Dongen een bril had. Op zijn blog staat een brilloze avatar (?) van hem ;-P. Leuk dat jullie het goed hebben gehad.

    BeantwoordenVerwijderen

Reacties zijn welkom