vrijdag 20 maart 2009

Goed voorbeeld doet goed volgen

Eerlijk gezegd weet ik al niet meer hoe lang het gelkeden is dat ik voor eerst kennismaakte met een aantal mensen met een ICT-achtergrond van verschillende roc's in de regio Zuid. Daar werden de ambities op tafel gelegd voor een groter samenwerkingsverband van roc's op het gebied van ICT. Niet gek lang daarna werd die bijeenkomst gevolgd door een bijeenkomst bij de MBO-raad (toen nog BVE-raad) die kan worden beschouwd als de oprichtingsvergadering van ROC-i-Partners.
In de jaren daarna groeide het initiatief uit tot een landelijk netwerk met een grote naam, gedragen door vrijwel alle mbo-instellingen, de MBO-raad, het ministerie van OC&W, Kennisnet, Surf en vele marktpartijen.

Inmiddels is het initiatief opgevolgd door een samenwerkingsverband op het gebied van facilitair beheer: het Facilitair Samenwerkingsverband ROC's (FSR). Even dacht ik nog: hoezo ROC's? Er zitten toch ook AOC's in die club? Maar dat heb ik maar weer ingeslikt toen ik dacht aan de naam van het ICT samenwerkingsverband...
Prima initiatief. Er zijn werkgroepen actief op allerlei terreinen, waaronder een werkgroep op het gebied van een Facilitair Management Informatiesysteem. (Zou het nou niet verstandig zijn om op dat terrein de samenwerking te zoeken met ROC-i-Partners? Daar zitten toch de slimme jongens die op zijn minst zouden moeten weten hoe je dit soort zaken aanpakt. Niet, dat de FSR-mensen geen slimme jongens zouden zijn, maar toch.)
In elk geval zijn ze nog niet zo ver dat ze al volop de publiciteit zoeken, alsthans niet op internet. De gereserveerde webpagina's bij de MBO-raad ogen nog akelig leeg. Misschien inderdaad eens aankloppen bij die ICT-jongens?  :-)

Eigenlijk zijn er nog meer van die clubs aan het ontstaan. Kijk maar naar PARELL als het gaat over onderwijslogistiek...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reacties zijn welkom