maandag 29 juni 2009

Het werkt wel, die 'social software'

Het zal inmiddels wel algemeen bekend zijn, ik ben niet zo'n gadgetpionier. Liever maak ik gebruik van die mensen die er allemaal veel zin in hebben om dat allemaal uit te zoeken. En als ik ze een keertje nodig heb? Nou, dan stel ik hier een vraag en de rest gaat vanzelf. Zo vermeldde ik iets over een presentatie, krijg meteen een tip over ondermeer Skydrive. Dat vergde wat uitzoekwerk maar inmiddels heb ik een Windows Live account met een Skydrive en heb ik er mijn eerste projectomgeving ingericht.

Vervolgens komen er nog wat tips, ondermeer over kortere url's, wat er toe heeft geleid dat ik nu bij u.nu wat links kan verkorten. Ik had nog zoiets van: waarom zou je, die link zit toch verstopt in de hypertext in je bericht? Maar als je zo'n linkje maakt en er een '?' achter zet, kun je mooi zien hoe vaak die link al is gebruikt. En zo kan ik zien, dat inmiddels 39 mensen mijn presentatie hebben aangeklikt.

Een vraag naar een filmpje levert niet alleen het gevraagde filmpje op maar ook een tip dat het boek ook de moeite waard is. En een verwijzing naar iets wat ik ook weer helemaal niet kende: drop.io. Staat inmiddels toch weer aangeklikt als favoriet (al weet ik dat ik dat via del.icio.us zou moeten doen, maar ik ben ook niet zo goed in het bijhouden van dat soort dingen).

En dan heb ik alleen nog maar over de reacties die ik via mijn weblog krijg. Het volgen van andere bloggers levert ook alweer van alles op, maar dat is voor een andere keer...

1 opmerking:

  1. Die u.nu kende ik ook nog niet. Dat is voor de kinderen in de klas veel handiger dan tinyurl.com..
    Dus eh...het werkt inderdaad, die social software.

    Bedankt

    BeantwoordenVerwijderen

Reacties zijn welkom