woensdag 7 juli 2010

Even niet blij met een update

Ik houd mijn weblog al jaren bij bij www.web-log.nl. En ook daar doen ze natuurlijk aan verbeteringen en updates. Bij de laatste update was plotseling het hele aangezicht veranderd. Alles staat ineens op een andere plek, andere kleurtjes. Op zich niet opzienbarend. Nog een keertje alle nieuwe dingen eens onderzoeken. Op de achtergrond wordt nu gewerkt met TypePad.

Maar helemaal onder controle heeft het web-logteam het nog niet. Het inloggen lukt prima, maar als je dan wilt gaan bloggen moet je opnieuw inloggen in TypePad. Nu krijg je al eens wat gezeur als mensen twee keer moeten inloggen als ze met twee applicatoes werken, maar twee keer inloggen binnen één applicatie?
Het lastige is nu, dat er nog wel eens wat meer niet goed gaat. En dat heb ik dan weer. Er wordt gewoon een nieuwe weblog aangemaakt onder de titel Onderwijsvanovermorgen1. En dan heb je ineens 0 berichten, 0 reacties en een hartelijke welkomsgroet voor je nieuwe weblog. Uitloggen en opnieuw inloggen helpt niet, je komt steeds weer bij die nieuwe weblog terecht.
Er blijkt wel een oplossing te zijn: tweemaal uitloggen en dan alle cookies verwijderen.
Nou mooi niet.

Nog één keer dan, twee keer uitloggen en nu rigoureus alle cookies, geschiedenis, tijdelijke internetbestanden, formulieren, wachtwoorden, gewoon de hele reutemeteut opruimen.
Nog een keer opnieuw inloggen ... hèhè, daar zijn ze weer, 379 berichtjes, 289 reacties en zo nog wat dingen. Hiep hiep hoera voor nieuwe updates...

2 opmerkingen:

 1. Mijn weblog "Computers in de Klas" wordt ook gehost door Web-log.nl.
  Laat ik nou vanmorgen (weer) hetzelfde probleem hebben als jij. Overigens al de 2e keer deze week.
  Ik vind die oplossing van jou wel erg rigoureus. Alle wachtwoorden wissen...???
  Ik heb gewoon een mailtje naar de helpdesk gestuurd. Maar goed, het probleem deed zich dus vanmorgen weer voor en is tot op heden nog niet opgelost. Ben benieuwd hoe lang het dit keer duurt.
  Maar irritant is het zeker!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik kan jullie maar één ding adviseren:
  Stap over naar Blogger!
  Nog nooit gedonder gehad en echt zo ontzettend veel mogelijkheden!

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties zijn welkom