zondag 1 maart 2009

Overheid 2.0 gaat verder...

Een tijdje geleden schreef ik een berichtje over een initiatief van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) over het programma Overheid 2.0. Dat berichtje heeft toen wat impact gehad.

Inmiddels is er een website (via Ning) gerealiseerd waar je je kunt aanmelden als denker. En tegelijkertijd is er een nieuwe wedstrijd gelanceerd. Via de website kun je innovaties aanmelden en meepraten en -denken over die innovaties. Bovendien kun je er een stem op uitbrengen al heb ik op de website nog niet kunnen vinden hoe dat precies moet.

Door je in te schrijven als lid, kan je innovaties insturen en reageren op innovaties. Het netwerk hoopt een groot bereik te hebben, om op die manier zoveel mogelijk succesvolle en kansrijke innovaties te verzamelen. Elke innovatie uit de top 10 krijgt €10.000 van de Staatssecretaris, zodat ze met dat geld kunnen beginnen het te gaan verspreiden. In april moet de top 10 bekend zijn.

Wie weet, leidt dit berichtje ook weer tot innovaties, al zou ik niet weten, waarom ik zelf ook niets eens zou kunnen nadenken over het indienen van een hemelbestormende innovatie...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reacties zijn welkom