donderdag 25 februari 2010

Workshop: Flexibel onderwijs hoeft niet zo moeilijk te zijn

Al eerder schreef ik een bericht over een presentatie die ik gegeven had met als onderwerp: Flexibel onderwijs hoeft niet zo moeilijk te zijn. En dat was weer het resultaat afkomstig van de workshops FlexCollege.
(Ik kwam er laatst achter dat FlexCollege ook de naam was van een speciale afdeling van ROC Nijmegen, hopelijk schept dat geen verwarring).

In samenwerking met Kennisnet gaan we nu een speciale editie van het FlexCollege uitvoeren. Normaal gesproken is een dergelijk traject bestemd voor een aantal sleutelfiguren in een MBO-instelling en beslaat het traject twee dagdelen. In deze speciale editie doen we het anders: we beperken het tot één dagdeel en we doen het op basis van een open inschrijving. Deelname is gratis.
Bedenk dat we maar een beperkt aantal plaatsen hebben, die bovendien voor een deel al vergeven zijn. Het kan dus zijn, dat je buiten de boot valt. Als er genoeg aanmeldingen zijn, gaan we samen met Kennisnet kijken of we het nog een keer kunnen uitvoeren.

Flexcollegelogo

De kern van de workshop is simpel: we presenteren het FlexCollege als een roc dat heel ambitieus aan de slag is gegaan maar op een hoop punten toch is vastgelopen. En dus moeten de ambities worden beperkt en de zaak een stuk eenvoudiger worden aangepakt. Daarbij gaan we uit van een onderwijsorganisatiemodel dat veel ambities op het gebied van maatwerk (wegwerken deficiënties, invullen vrije ruimte, versnellen, meer instroommomenten) probeert waar te maken maar in een uitvoering die organiseerbaar en betaalbaar is. Het uitwerken van dat model staat centraal in deze workshop. Aan het einde van de workshop maken we de vertaalslag naar de eigen organisatie.

De workshop is bestemd voor sleutelfiguren in een MBO-instelling met betrekking tot maatwerk en onderwijslogistiek en wordt gehouden op woensdag 7 april bij M&I/Partners in Amersfoort. Wat het tijdstip betreft, hebben we twee opties, maar dat wijst zichzelf op het inschrijvingsformulier.

En om dit berichtje helemaal een commerciële uitstraling te geven:

Deze workshop wordt mede mogelijk gemaakt door Kennisnetlogo_3

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reacties zijn welkom