woensdag 31 maart 2010

Vulling van partijprogramma's komt niet uit de 'crowd'...

Soms word je op je wenken bediend. Ik vroeg me werkelijk af, wat voor elementen er nu in de partijprogramma's van politieke partijen zouden moeten staan over het onderwijs. Als er iets is, waar de crowd een bijdrage zou kunnen leveren, dan is dat het wel. Democratischer kan het bijna niet, zoals ook Obama al bewees in zijn campagne (maar in de praktijk nog wel moet waarmaken).

Maar als het dan niet uit de crowd komt, dan zijn er toch allerlei andere bronnen, die gebruikt zouden kunnen worden.

Op de eerste plaats de Kennisinvesteringsagenda 2010 van het Innovatieplatform (KIA - waar Wilfried Rubens al uitgebreid over berichtte). Veel accent op het versterken van het leraarschap, op het realiseren van maatwerk vooral in het kader van talentontwikkeling.
Maar ook de VO-raad doet een duit in het zakje met een Investeringsagenda. Ook daar komen dezelfde thema's weer voorbij, maar nu vooral gericht op het VO. Zij vragen ook om een aantal aanpassingen in de wetgeving om meer flexibiliteit te kunnen realiseren.
Wat dat betreft is er bij de MBO-raad nog niet zoveel te vinden. Jammer, maar gezien de kritieken, die er momenteel over het MBO worden uitgestort zou het misschien niet verkeerd zijn het stof nog eens van het Manifest "Tien punten voor goed MBO" van drie jaar geleden af te blazen en te kijken wat voor idealen daar ook al weer in stonden. En och, politiek is ook debatteren, beelden uitwisselen. Laten we het Manifest van Coen Free, van CGO naar GGO ook maar in het lijstje zetten.

Alles bij elkaar dus genoeg stof voor de volgende Minister van Onderwijs...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reacties zijn welkom