woensdag 13 oktober 2010

Blog Action Day 2010 - Water

Knipsel

Het centrale thema van Blog Action Day 2010 is Water. Net zoals in voorgaande jaren wordt op 15 oktober over de hele wereld door duizenden bloggers meegedaan aan deze activiteit om op die manier aandacht te vragen voor het thema. 

Eerlijk gezegd is dit niet zozeer mijn thema. Er kon gekozen worden uit diverse onderwerpen (stemmen is niet meer mogelijk). Henk Dubbelman geeft op zijn blog ook een overzicht van. Het onderwerp Oceanen sprak me wat meer aan. Ik ben bij mezelf nagegaan waarom ik wat minder warm wordt van Water. Het heeft vooral te maken met een (wellicht misplaatst) gevoel, dat water in een kringloop zit en dus voortdurend wordt aangevuld. Ook het feit dat we hier eerder teveel dan te weinig water beschikbaar hebben speelt daar een rol bij. 

Toen ik het overzicht bekeek van mogelijke onderwerpen op de home pagina van Blog Action Day moest ik met wat schaamrood op mijn kaken bekennen dat het wel degelijk een relevant thema is. Blijkbaar waarderen we te weinig wat we in overvloed hebben...

Laat eens weten of en zo ja hoe je er aandacht aan besteed die dag?

1 opmerking:

 1. Via de site van Blog Action Day ook deze site gevonden. Goed om te zien dat er zoveel andere Nederlandse deelnemers zijn.

  In het kader van deze dag heb ik een blogpost gewijd aan de Bottled Water Footprint: http://bit.ly/ceGDbr
  Maar 1 van de relevante onderwerpen die Blog Action Day aandraagt.

  Wat dat betreft kun je wel een hele maand of langer elke posten over 1 van de onderwerpen die met water te maken heeft.
  Ik hoor natuurlijk ook graag wat je denkt over mijn bijdrage.

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties zijn welkom