zondag 6 februari 2011

Haal meer uit LinkedIn

Het was puur bij toeval dat ik er achter kwam dat LinkedIn nog meer te bieden heeft dan het onderhouden van een relatienetwerk. Ik gebruik LinkedIn voor een paar dingen. Het houdt me op de hoogte waar mensen mee bezig zijn, wat voor ontwikkeling er zit in hun carrière. Verder zoek ik regelmatig een profiel op van mensen die ik heb leren kennen, juist wil leren kennen of waar ik een afspraak mee heb. Het me biedt ook de mogelijkheid om contact op te nemen met mensen van wie ik geen emailadres bij de hand heb. En dan zijn er nog de groepen en groepsdiscussies die het me mogelijk maken om bepaalde ontwikkelingen te volgen of daaraan bij te dragen (al komt van dat laatste lang niet altijd veel terecht, daar gebruik ik mijn blog voor).
Ik klikte laatst een keertje op de LinkedIn blog (één van de links onderaan elk scherm). Er stond een recente bijdrage van Ali Imam over 'Inmaps', een tool waarmee je je eigen netwerk kunt visualiseren.
Op die manier krijg je een aardig overzicht van je eigen netwerk en met name van specifieke groepen binnen je netwerk. IN elk geval is duidelijk dat ik veel mensen ken in en rond het het MBO (blauw), dat ik werk bij M&I/Partners (groen, gewerkt heb bij ROC Eindhoven (oranje) en een tijd lang bij het ROC van Amsterdam heb gewerkt als adviseur (paars).
Het plaatje hieronder is niet interactief, als je je eigen map maakt in LinkedIn, is dat wel interactief en kun je allerlei relaties nagaan. Je kunt je eigen map maken via de volgende link: http://inmaps.linkedinlabs.com/. Let op, je moet wel meer dan 50 connecties hebben!

Er gebeurt nog meer daar in LinkedIn Labs op basis van de enorme database met gegevens, dat LinkedIn eigenlijk is. Kijk bijvoorbeeld naar Swarm of Skills en nog een aantal andere mogelijkheden, die hier bij elkaar zijn gezet.

1 opmerking:

 1. Mooi he!.

  De mijne is hier: http://inmaps.linkedinlabs.com/share/Willem_Kossen/166104334831970194599129077479105755450

  de vraag is nu natuurlijk, welke categorieen zitten er in jouw map, en welke personen verbinden bepaalde categorieen?

  Groet

  Willem Kossen

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties zijn welkom