zondag 23 maart 2008

Onderwijsconferentie voor ouders

Op initiatief van Monique van Dam wordt op 19 april bij het Koning Willem I College een conferentie gehouden onder de titel Ouders in de branding. Het is bedoeld met ouders met kinderen in het VO en MBO te informeren over nieuwe vormen van onderwijs. Dat blijkt dan ook duidelijk uit het programma.

De organisatie heeft één punt gemist: De conferentie is ook bedoeld als een tegenwicht tegen Beter Onderwijs Nederland. En hoewel ik geen fan ben, vind ik dat je ook zo'n club aan het woord zou moeten laten op een dergelijke conferentie.

Verder prima initiatief. En ik ben natuurlijk ook ouder van dure, schoolgaande kinderen. Een dergelijke conferentie voor € 20 is natuurlijk een buitenkansje. Hier aanmelden.

1 opmerking:

  1. Het was ook het eerste wat mij opviel in het programma. Maar bij nader inzien kon ik me daar toch in vinden. Immers: het doel van deze conferentie is niet zozeer te verdedigen of aan te tonen dat onderwijsvernieuwing goed is, maar veeleer informatie te geven over wat die onderwijsvernieuwing inhoudt. Dat lijkt me een boeiender insteek dan dat opnieuw de zeepkisten beklommen worden door voor- en tegenstanders, zoals het afgelopen jaar maar al te vaak getoond is in de media en op conferenties.
    Ik vermoed overigens dat die tegenstanders zich heus wel zullen inschrijven en stampij komen maken. We zullen zien.

    BeantwoordenVerwijderen

Reacties zijn welkom