zondag 29 juni 2008

Wiki als ondersteuning van onderwijsvernieuwingen

Het ROC van Amsterdam is als zoveel andere mbo-instellingen druk bezig met de implementatie van CGO. Naar aanleiding van een aantal vraagstukken rondom communicatie, kennisdeling en draagvlak heb ik voorgesteld om bij de uitwerking van de geformuleerde standaarden gebruik te maken van een wiki. Een wiki is natuurlijk een uitgelezen tool om alle medewerkers (en waarom geen deelnemers?) van het ROC van Amsterdam in de gelegenheid te stellen hun eigen visie, beelden en ervaringen als input mee te geven voor de uitwerking van het competentiegerichte onderwijs in een flexibele onderwijsorganisatie! Hoezo van boven opgelegd?
Nu gaat het natuurlijk om wat een andere vorm dan Wikipedia, waar vooral feitelijke kennis wordt verzameld, maar dat hoeft naar mijn idee geen bezwaar te zijn.

Ik heb de vraag al uitgezet via ROC-i-partners en al meteen wat reacties gekregen. In elk geval wordt er bij Aventus het een en ander mee gedaan maar ook bij het Drenthecollege. Misschien levert dit bericht ook nog wat reacties op. Zo gauw ik zelf wat ervaringen heb, zal ik ze laten weten... 

1 opmerking:

  1. We zijn binnen het ROCvA bezig om de softwarecatalogus te voorzien van een "wiki-toegang" voor de hoofdgebruikers van bepaalde educatieve software. Het is de bedoeling om alle docenten daarmee te informeren mbt bijbehorende onderwijsbeschrijvingen, bestands-biblotheken, opdrachten, ervaringen, gebruik in bep. onderwijsniveaus etc. Een docent taal moet zo uiteindelijk alle taal-software binnen het ROCvA kunnen vinden, inclusief bovenstaande zaken die we niet in de CMDB van Topdesk kwijt kunnen.

    BeantwoordenVerwijderen

Reacties zijn welkom