zaterdag 30 januari 2010

Huiskamerconcert

Zaterdagavond, beetje stil in huis, buiten sneeuwt het flink.
Vorige week rond deze tijd stonden we er wel wat anders voor. De huiskamer omgebouwd, drank en hapjes in huis gehaald, langzaam maar zeker stroomde de rest van het huis vol met mensen voor een speciale gelegenheid: een huiskamerconcert van John C Fraser met band. (Ik heb al eerder wat over ze geschreven.)

Rond een uurtje of negen nemen de muzikanten plaats achter hun instrument, stemmen de laatste snaren, spelen even wat vingers soepel. En dan gaan ze los, vier podiummuzikanten die al een hele tijd rondtouren door Nederland, langs café's, zaaltjes en radiostudio's om bekendheid te geven aan de muziek die ze maken. Tijdens die ronde liet zanger Frank ('John C Fraser') zich bij zijn band ontvallen dat het hem ook wel eens leuk leek om een keer spelen in een huiskamer. "Daar weet ik wel iets op!", zei zoon Daan indertijd...
Het leverde in elk geval een heel leuk feest en veel nieuwe fans op. En een paar dagen later kwam het bericht, dat mijn huiskamer op internet stond.

(Doordat het beeld is versmald lijkt het of we een kleine doorzonkamer hebben, in de praktijk valt dat wel mee... Tegelijkertijd valt het geluid wat tegen. Bij ons klonk het live echt een heel stuk beter.)

John C Fraser maakt uitgebreid gebruik van internet om zijn muziek te promoten. Een website, kanaal op YouTube, te vinden op Facebook en Hyves én een project aangemaakt SellaBand om geld bij elkaar te sprokkelen voor een nieuwe CD. Dat is pas Muziek 2.0!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reacties zijn welkom